Singapore tot 2017 op F1-kalender

22 september 2012 — Gisteren sprak men in Singapore zijn bezorgdheid nog uit over de toekomst van de F1-race, vandaag volgde de aankondiging van een verlenging van het contract.

image
De voorbije maanden verliepen de onderhandelingen voor een nieuw contract met Bernie Ecclestone erg stroef. Er is nog steeds een wereldwijde crisis en de meeste organisatoren proberen de factuur voor de organisatie van hun F1-race naar omlaag te krijgen.

De organisatoren moeten immers een vergoeding betalen om een F1-race te organiseren. Daarbij gaat het over miljoenen euro’s en Spa-Francorchamps slaagde erin om die vergoeding voor het nieuwe contract teverlagen. Ook in Singapore was de kostprijs een breekpunt voor een nieuw contract. Net als in veel andere landen draait de overheid mee op voor een groot deel van die factuur.

Blijkbaar is men er ook daar in geslaagd om het kostenplaatje naar omlaag te krijgen en mede daardoor werd een nieuw akkoord bereikt.

“We zijn hier allemaal erg graag, wat het voor ons moeilijk maakte om te onderhandelen,” zei Bernie Ecclestone in een reactie. “Maar we komen hier de volgende vijf jaar terug”.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België