Sirotkin krijgt een herkansing in Spanje

28 april 2017 — Sergey Sirotkin beleefde vandaag niet veel plezier aan zijn kans om met de F1-bolide van Renault te rijden. Renault geeft Sirotkin in Spanje dan ook een nieuwe kans om met de R.S.17 in actie te komen.


Het moest zijn dag worden vandaag, Sergey Sirotkin kreeg voor zijn eigen pubiek de kans om in actie te komen tijdens de eerste oefensessie. Al in zijn tweede rondje sloeg het drama echter toe: Sirotkin viel stil in de Renault.

Door een hydraulisch probleem stopte de versnellingsbak van zijn Renault met functioneren en dit nadat hij net de pitlane was uitgereden. De Rus maakte dan ook geen kans om de pits opnieuw te bereiken. Renault liet vervolgens weten dat Sirotkin ook tijdens het raceweekend in Spanje in actie zal mogen komen.

“Het was een erg korte eerste oefensessie voor mij, maar dat is nu eenmaal autosport. Het is beter om tijdens de oefensessie een probleem met de wagen te hebben dan tijdens de kwalificatie of de race,” probeert Sirotkin positief te blijven. “Er is niet veel dat ik over vandaag kan zeggen. Tijdens de test in Bahrein was ik tevreden over de wagen en ik was er helemaal klaar voor om hier vandaag mijn ding te doen. Ik zal opnieuw een kans krijgen in Spanje dus daarop focus ik me nu.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België