logo
 

“Situatie Ferrari niet zo slecht als dat wk-stand doet uitschijnen”

10 mei 2019 — Volgens Ferrari-rijder Charles Leclerc bevindt Ferrari zich op het vlak van prestaties veel dichter bij Mercedes dan dat de kloof in de wk-stand momenteel doet uitschijnen. Ferrari telt momenteel een achterstand van 74 punten op Mercedes. Mercedes won de eerste vier races, Ferrari kon dit seizoen nog niet winnen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Ik denk dat het niet zo slecht is als dat het er in het kampioenschap uitziet,” aldus Leclerc. “We hadden enkele mogelijkheden. Ik maakte eens een fout en we hadden ook een technisch probleem dat ons een veel beter resultaat kostte.”

“Ik denk dat onze algemene performance best oké is. We moeten gewoon proberen alles goed voor elkaar te krijgen en er voor zorgen dat we ons volledige potentieel benutten.”

Charles Leclerc denkt niet dat Ferrari tegenover haar prestaties in de wintertests achteruit is gegaan.

“Ik denk niet dat er sinds de wintertests in Barcelona op het vlak van performance een serieuze achteruitgang is,” meent Leclerc. “Ons enigste zwakke punt is dat we beter moeten leren begrijpen hoe onze wagen onder optimale omstandigheden kan presteren. We moeten onze wagen daar zo goed en zo vaak mogelijk proberen krijgen.”

Leclerc meent zelfs dat Mercedes tijdens de wintertests niet zoveel achterstand hadden als dat ze deden uitschijnen.

“Ik denk dat Mercedes tijdens de tests in Barcelona niet zoveel achterstand op ons had,” aldus Leclerc.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België