logo
 

Slecht slot van de race voor Williams

24 oktober 2010 — Williams had vandaag met Barrichello en Hulkenberg twee rijders voor de top tien, al zat er veel meer in. Het Britse team heeft nu drie punten achterstand op Force India, dat acht punten behaalde dankzij Liuzzi. De strijd om de zesde plaats in het constructeurskampioenschap is dus nog altijd open.

Rubens Barrichello kende een slechte start maar wist toch als zevende te eindigen. “Het was een zware race vandaag” vertelt de man van meer dan 300 gp’s. “Ik had geluk met het moment dat de safety car op de baan kwam. Daarna kon ik, en Nico ook, goed stand houden, maar in de slotfase verloren we nog plaatsen.”

“Mijn banden waren gewoon op waardoor ik nog twee keer werd ingehaald in de laatste vijf ronden. Al bij al waren we competitief vandaag” eindigt Barrichello.

Nico Hulkenberg reed in zesde stelling voordat hij last kreeg van een leeglopende band. De Duitser moest de pitbox opzoeken voor vers rubber. Hij kon nog één puntje uit de brand slepen.

“Ik heb alles gedaan wat ik kon. We hadden gewoon tegenslag” reageert Hulkenberg. “Ik wisselde van banden net voordat de safety car terug binnenkwam. Zo verloor ik heel wat tijd. Ik kon terugvechten en geraakte op een zesde plaats. Toen vertelde mijn mecanicien mij dat ik een leegloper had.”

“Ik kon echt niets meer doen. De wagen was onbestuurbaar dus ik kon de race niet beëindigen op die banden. Die pitstop kostte mij een goed resultaat.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België