logo
 

Bijzonder slechte dag voor Ferrari

22 augustus 2015 — Ferrari maakte vandaag haar slechtste kwalificatie van het seizoen mee. Kimi Räikkönen moest tijdens Q2 opgeven door technische problemen. Sebastian Vettel haalde het laatste gedeelte van de kwalificatie wel maar hij strandde op de negende plaats.

image
Het zag er goed uit voor Ferrari. Kimi Räikkönen was het hele weekend al snel onderweg en Sebastian Vettel zette in de derde vrije training de derde tijd neer. Maar tijdens kwalificatie verliep het een stuk minder goed.

Beide rijders gingen makkelijk door naar het tweede gedeelte van de kwalificatie, maar wanneer Kimi Räikkönen aan zijn eerste snelle ronde begint, begeeft de versnellingsbak van de Ferrari het. De Fin blijft vastzitten in de vijfde versnelling, waardoor hij moest opgeven.

“Ik weet niet precies wat er gebeurde”, begint Kimi Räikkönen aan zijn uitleg. “Ik verloor de aandrijving en moest aan de kant stoppen. Het is nog te vroeg om exact te zeggen wat het probleem is. We moeten het onderzoek afwachten om meer te weten te komen over het incident. Onze wagen deed het dit weekend al vrij goed. Jammer genoeg kwam het probleem op het slechte moment. Mijn positie had zeker wat beter geweest.”

Naar morgen toe ziet de Fin, ondanks zijn veertiende plaats op de grid, toch nog mogelijkheden. “Gisteren hebben we reeds verschillende dingen uitgetest en ik denk dat we voor vandaag de juiste keuzes hadden gemaakt. Mijn positie op de grid zorgt ervoor dat mijn race lastig zal worden. Maar ik hoop dat het verloop van de race voordelig zal zijn voor ons. Het is van groot belang om goed door de eerste bocht te komen. Hoewel het morgen moeilijk zal zijn om wagens met Mercedes krachtbronnen voorbij te gaan, zullen we blijven vechten.”

Ook Sebastian Vettel maakte vandaag geen goede beurt. Hij was reeds het hele weekend trager dan Räikkönen, maar in VT3 wist hij dan toch de derde tijd neer te zetten voor Kimi Räikkönen. Maar de Duitser zal morgen op de grid rijders zoals Sergio Pérez en Pastor Maldonado voor zich moeten dulden.

Voor Sebastian Vettel is het in ieder geval erg duidelijk. “Het is heel simpel. In Q2 waren we nog derde. De rondetijden lagen erg dicht bij elkaar. In Q3 kon ik even goed rijden, ook al kon ik niet verbeteren.” De andere rijders konden wel nog verbeteren, waardoor Vettel naar achter schoof op de grid. “In de laatste ronde verloor ik nog wat tijd, waardoor we niet vooraan terug te vinden zijn. Maar er is volgens mij geen reden om te panikeren. Het mag duidelijk zijn dat we niet tevreden zijn. Ik verloor op het laatste twee à drie tienden, maar morgen zouden we de snelheid moeten hebben. We zouden ook over een goede topsnelheid moeten beschikken, waardoor we toch kunnen inhalen. We hebben een goede wagen voor de race van morgen. We hebben veel werk voor de boeg, tijdens een lange race. De start en de eerste bocht zijn erg belangrijk voor de race. Misschien valt er zelf nog wat regen. Er is niks mis, dus we verwachten morgen een verbetering.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België