Slechts drie motorenleveranciers vanaf 2014?

04 augustus 2012 — Volgens Mercedes is de kans groot dat er vanaf 2014 slechts drie motorenleveranciers in de Formule 1 actief zullen zijn.

Vanaf 2014 worden normaal gesproken de V6-turbomotoren gebruikt. Die maatregel zal er volgens Mercedes voor zorgen dat niet alle huidige motorenleveranciers nog in de Formule 1 actief zullen zijn.

De overstap van 2.4 liter V8-motoren naar 1.6 liter V6-turbomotoren wordt reeds volop voorbereid door Ferrari, Mercedes en Renault. Van Cosworth is nog niet veel geweten en recent liet nieuwkomer PURE tegenover Autosport.com verstaan dat het haar activiteiten voorlopig ‘on hold’ plaatst.

“Ik ga ervan uit, en ik ben redelijk zeker, dat we slechts met drie motorenleveranciers verder zullen gaan,” aldus Norbert Haug van Mercedes. “We kunnen het echter met drie voor elkaar krijgen.”

“We moeten de huidige situatie bekijken en evalueren. We voeren gesprekken met de drie leveranciers samen en dit bijvoorbeeld over het verminderen van de kosten. Dit zal ook bepalen wie aan wie motoren zal leveren,” aldus Haug.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België