Slechts één oefensessie op vrijdag en maar vier motoren per F1-seizoen?

06 juni 2014 — Het brainstormen over kostenbesparingen gaat nog steeds verder. En er zijn weer enkele opmerkelijke ideeën die op tafel liggen ...

image
Ongeveer een maand geleden schreven we al dat men in 2015 eventueel op vrijdag enkel nog een oefensessie in de namiddag zou willen organiseren (Lees: “Volgend seizoen alleen nog maar oefensessie op vrijdagnamiddag”). Dat idee lijkt steeds concreter te worden. Bernie Ecclestone zou achter dat idee staan, waardoor de kans steeds groter wordt dat we ook daadwerkelijk maar één oefensessie op vrijdag krijgen.

Het idee dat er achter schuilgaat is dat er minder kilometers gereden worden, waardoor er enerzijds op banden, alsook allerlei andere zaken bespaard kan worden. Het belangrijkste gevolg is echter dat de teams een dag later kunnen toekomen op de circuits, waardoor er bijkomend kan bespaard worden op onder meer de hotelrekening. Momenteel zijn er voor de teams immers diverse activiteiten op donderdag gepland, die zouden vanaf volgend seizoen eventueel dan kunnen worden doorgeschoven naar vrijdagvoormiddag. De oefensessie zou dan in de namiddag verreden worden.

Ook het aantal motoren zou verder beperkt worden. Dit seizoen mogen er slechts vijf krachtbronnen gebruikt worden tijdens het seizoen, men zou dat aantal verder willen terugschroeven naar vier motoren per seizoen.

Na het mislukken van een eventuele invoeren van een kostenplafond is immers beslist dat de teams in samenspraak met de FIA op zoek zouden gaan naar andere zaken waarmee de kosten gedrukt kunnen worden. Mogelijk volgen er naast deze voorstellen ook nog andere zaken.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België