Slechtste kwalificatie in 36 jaar voor Ferrari op Monza!

05 september 2020 — Na de dramatische slechte kwalificatie op het circuit van Spa-Francorchamps volgde op het circuit van Monza opnieuw een dramatisch slecht resultaat voor de Scuderia.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Charles Leclerc geraakte niet verder dan een dertiende plaats terwijl Sebastian Vettel het met een zeventiende plaats nog veel slechter deed. Voor Ferrari was dit zelfs de slechtste kwalificatie op Monza sinds 1984.

De 17de plaats van Sebastian Vettel is zelfs de slechtste startpositie voor een Ferrari op Monza sinds ... 1962!

“We hadden meer verwacht toen we naar hier kwamen voor het raceweekend,” vertelde Leclerc na afloop tegen ‘Sky F1’.

“We wisten dat Spa en Monza voor ons waarschijnlijk de slechtste raceweekends zouden worden, met nog een circuit later op de kalender.”

“Dit is nu eenmaal onze situatie, het is erg zwaar. Als je een goed rondje rijdt en slechts dertiende bent dan voelt het niet goed.”

“Gezien de situatie waarin we ons bevinden moet ik gewoon proberen om het maximale uit de wagen te halen en dat is ook wat ik probeer te doen.”

Dat Ferrari uitgerekend tijdens een thuisrace zo’n slecht resultaat behaalt doet uiteraard pijn, al hoopt Leclerc wel dat er beterschap is voor Ferrari tijdens de tweede thuisrace op Mugello.

“Het doet zeker en vast nog meer pijn als het een thuisrace is. Het is jammer genoeg de realiteit voor ons. We moeten hard werken en hopelijk kunnen we het op Mugello, dat ook een thuisrace voor Ferrari is, iets beter doen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

#Quali results: #Charles16 P13 #Seb5 P17. #essereFerrariߔ´ #ItalianGP߇ΰ߇¹

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België