Sleept de FIA Philippe Streiff voor de rechter?

23 januari 2015 — De FIA is naar verluidt aan het bekijken of het Philippe Streiff voor de rechter zal slepen voor laster en smaad. De FIA liet dat gisteren weten in een statement.

image
Philippe Streiff haalde eind vorig jaar het wereldnieuws door als ‘vriend’ van Michael Schumacher verklaringen in de pers te doen over de medische toestand van de Duitser.

Diezelfde Streiff zou op de Franse radio verklaard hebben dat FIA-President Jean Todt zich moest schamen over het rapport dat werd opgesteld naar aanleiding van de crash van Jules Bianchi tijdens de GP van Japan. Dat rapport zou volgens Streiff opgemaakt zijn door tien ‘vrienden’ van Jean Todt, waardoor sommige details van het onderzoek achtergehouden konden worden.

De FIA liet in een statement weten geschokt te zijn door de uitlatingen van Streiff en zegt dat ze op niets gebaseerd zijn. Volgens de FIA heeft Streiff alleen maar de bedoeling om sommige mensen schade te berokkenen en daarom laat de FIA nu haar advocaten onderzoeken of er een klacht kan neergelegd worden tegen Philippe Streiff omwille van laster en smaad.

In dezelfde verklaring zegt de FIA eveneens dat het deze gang van zaken betreurt, vooral voor de familie van Jules Bianchi.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België