Snel duidelijkheid over McLaren line-up

19 september 2013 — McLaren-directeur Jonathan Neale maakte op woensdag bekend dat er snel duidelijkheid zal komen omtrent de rijdersbezetting van McLaren voor 2014. image

Tot op vandaag staat nog steeds niet vast welke rijders volgend seizoen het stuur zullen nemen bij McLaren. Zowel Jenson Button als Sergio Perez beschikken nog niet over een nieuw contract bij het Britse team. Martin Whitmarsh gaf wel al te kennen dat beide rijders hun positie binnen het team voor volgend seizoen verdienen.

Deze week kwam echter een verrassende wending in het McLaren-verhaal, want niemand minder dan Felipe Massa zou contact gehad hebben met het team omtrent een racestoeltje voor volgend seizoen.

“Rond deze tijd van het jaar spreekt iedereen met iedereen. Er gebeuren verschuivingen, zowel bij het technisch personeel als bij de rijders. Het zou niet juist zijn van mij om speculaties te wekken, maar als er iets verandert, dan zullen jullie de eersten zijn die het zullen weten.” verklaarde Neale woensdag.

“Talent en sterke prestaties zijn zaken die je het liefst van al zou willen. We hebben in het verleden al bewezen dat als het om de knikkers gaat, we niet verlegen zitten om een wissel door te voeren, hetzij binnen de organisatie, hetzij onder de rijders.”

Zolang er echter niets vast staat, weigert Neale in te gaan op de lopende geruchten. Wat de Brit wel kwijt wou, was dat een bekendmaking snel zou volgen, maar nog niet kon vertellen wanneer dit zou gebeuren.

“We concentreren ons momenteel op dit weekend. We willen koste wat het kost zoveel mogelijk leren uit dit seizoen, om goed voorbereid te zijn tegen de start van volgend seizoen. Daar ligt momenteel onze hoogste prioriteit. Natuurlijk kijken we daarnaast naar onze rijdersbezetting voor volgend jaar, maar vanaf het moment dat we iets weten, zullen we jullie daarvan op de hoogte stellen.” aldus de McLaren-directeur.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België