“Snellere F1-bolides betekenen niets indien er niet op de limiet wordt gereden”

09 maart 2016 — Ook voormalig F1-piloot Mark Webber vindt dat de F1-bolides opnieuw sneller moeten worden, al betekenen snellere wagens volgens hem niets indien de piloten niet op de limiet rijden.


Het is de bedoeling om voor het F1-seizoen 2017 heel wat ingrijpende reglementswijzigingen te introduceren. Het is daarbij onder meer de bedoeling om de F1-bolides zo’n drie tot vier seconden per ronde sneller te maken.

Volgens Mark Webber een goede zaak, al moet er dan ook voor gezorgd worden dat de piloten meer op de limiet gaan rijden.

“Het gewicht, daar moeten ze echt op letten. Er zijn categorieën zoals degene waar ik in rij die op hetzelfde niveau van gewicht zitten en wij kunnen een ganse dag pushen. We kunnen het tijdens races zelfs zo’n 36 uur aan een stuk,” aldus Webber, die vorig jaar met Porsche het World Endurance Championship won. “De Formule 1 moet er op zondag echt staan, ze moet niet alleen zo’n vier of vijf seconden per ronde sneller zijn tijdens de kwalificatie. Dat is ‘ok’ maar die jongens moeten echt op de limiet rijden.”

“Kijk bijvoorbeeld naar de ski-afdaling, net als bij heel wat andere sporten, is dat echt op de limiet. Hoe kunnen we er voor zorgen dat ook de F1-piloten terug constant de limiet opzoeken? Ze zijn er immers zeker en vast toe in staat,” besluit Webber.

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België