Snelste pitstop van het seizoen: 2,33 seconde

03 mei 2017 — De pitcrew van Red Bull Racing mag zich op de borst kloppen, het voerde tijdens de GP van Rusland de snelste pitstop van het seizoen uit.


Er was tot dusver één constante dit seizoen: het Williams F1 team werkte met haar pitcrew de snelste pitstops af tijdens de races in Australië, China en Bahrein. Ook vorig jaar leverde de pitcrew van Williams meestal de snelste pitstops af. Aan de reeks van snelste pitstops in 2017 is nu echter een einde gekomen.

De pitcrew van Red Bull voerde tijdens de GP van Rusland immers de snelste pitstop uit. De pitstop van Max Verstappen werd in slechts 2,33 seconde uitgevoerd. Doordat Daniel Ricciardo vroeg in de race al moest opgeven was het meteen ook de enige pitstop die de pitcrew van Red Bull moest uitvoeren.

De pitstop van Max Verstappen was meteen ook de snelste pitstop tot dusver dit seizoen. De pitcrew van Mercedes voerde de pitstop van Bottas in 2,36 seconde uit, meteen de tweede snelste pitstop van dit seizoen. Williams zal dus een tandje moeten bijsteken indien het opnieuw de referentie op het vlak van pitstops wil worden.

De pitstops verlopen dit seizoen iets trager omdat de banden breder en zwaarder zijn dan vorig jaar. De snelste F1-pitstop ooit werd vorig jaar uitgevoerd in 1,92 seconde.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België