logo
 

Snelste tijd Hamilton in 2011 amper goed voor de negende plaats

08 september 2012 — Lewis Hamilton mag tijdens de kwalificatie dan wel de snelste tijd hebben neergezet. Indien de Brit dezelfde tijd vorig jaar zou hebben gereden dan strandde hij op de negende plaats. Tot die conclusie komen ze bij motorsport-total.

De koningsklasse van de autosport zit tegen een plafond, meer zelfs de rondetijden worden zelfs opnieuw langer. De tijd dat we ieder seizoen nieuwe ronderecords zagen door allerlei technologische evoluties is voorbij, misschien zelfs definitief.

Vroeger stond een nieuw seizoen met nieuwe wagens en nieuwe technologische evoluties synoniem voor snellere rondetijden. Heel wat ronderecords sneuvelden maar als je nu naar de ronderecords op sommige circuits kijkt dan zie je dat de F1-bolides van vandaag soms zelfs niet in de buurt daarvan komen.

Dat werd vandaag ook opnieuw duidelijk op het circuit van Monza. De poletijd van Hamilton vandaag was 1:24.010. De tijd waarmee Sebastian Vettel vorig jaar de polepositie veroverde was 1:22.275. Het verschil bedraagt bijna twee seconden. Dat bewijst nog maar eens dat de Formule 1 trager is geworden en een verschil van bijna twee seconden op een circuit als dat van Monza is enorm veel.

Motorsport-total probeert ook na te gaan waaraan dit verschil te wijten kan zijn. In eerste instantie wordt aan de geblazen diffuser van vorig jaar gedacht alsook aan het verschil in bandencompounds.

“Het heeft zeker en vast met de banden te maken,” aldus Rosberg. “De banden zijn hier dit seizoen harder dan vorig jaar. Als ik me niet vergis is de constructie van de banden ook harder dan vorig jaar. De banden van dit seizoen zijn dan ook in de verste verte niet te vergelijken met de banden van vorig jaar. De rest van het verschil is zeker en vast toe te schrijven aan de geblazen diffuser. Bij de trage bochten zorgt dat systeem voor een groot verschil.”

Uiteraard zijn er nog meer verschillen als we met de jaren voor 2011 gaan vergelijken. Ondermeer op het vlak van de motoren is er enorm veel veranderd en met de nieuwe kleinere motoren die in 2014 geïntroduceerd zullen worden zal de Formule 1 er waarschijnlijk ook niet sneller op worden ...

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België