Software-update moet teams met Renault-motoren een stuk sneller maken

19 juli 2014 — Renault is al van voor de start van het seizoen op achtervolgen aangewezen. De Franse motorenleverancier plant echter een software-update die de teams die met motoren van Renault rijden moet helpen om betere prestaties neer te zetten.

image
De voorbije weken hebben ze bij Renault niet stilgezeten want ze hebben naarstig gewerkt aan een software-update voor de motoren. Die software-update werd al getest tijdens de tweedaagse test op het circuit van Silverstone, al bleken er toen wel enkele problemen te zijn.

De software werkte niet altijd goed samen met andere systemen op de wagens, maar na enkele aanpassingen bleek alles veel beter te werken tijdens de eerste twee oefensessies gisteren. Renault heeft normaal gesproken tijdens de laatste oefensessie nog enkele optimalisaties gedaan, waarna de software-update en het ware potentieel vanaf de kwalificatie ter beschikking zou moeten staan van de teams die met Renault-motoren rijden.

“We hebben het getest in Silverstone maar konden er niet zoals gewenst mee rijden,” aldus Remi Taffin van Renault Sport. “We reden er tijdens de oefensessies opnieuw mee en het was veelbelovend. Het moet echter nog wat gefinetuned worden.”

“Indien we het tijdens de derde oefensessie in orde krijgen dan zou het daadwerkelijk een stap voorwaarts zijn. We spreken daarbij niet over honderdsten maar over tienden van een seconde.”

Indien de teams die met Renault-motoren rijden daadwerkelijk van de software-update kunnen gebruikmaken dan zouden ze dus meteen enkele tienden sneller zijn dan tijdens de voorbije races. Afwachten wat dit betekent voor de kwalificatie en de race.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België