logo
 

“Soms vloog ik”

03 november 2013 — Sebastian Vettel zette vandaag tijdens de GP van Abu Dhabi op uiterst dominante wijze zijn zegereeks voort. image

Lang mocht Mark Webber niet genieten van zijn poleposition. Zijn Duitse teamgenoot stak hem immers nog voor bocht één voorbij, om zo met meer dan een halve minuut voorsprong aan te komen, zonder ook maar één keer de leiding te moeten afstaan.

Hoewel de dominantie van Red Bull Racing sinds Spa week na week groter wordt, blijft Vettel toch volhouden verrast te zijn door het verschil in snelheid tot de concurrentie.

“De wagen was gewoonweg brilliant, meer valt er niet over te zeggen. Op bepaalde momenten voelde het alsof ik aan het vliegen was, door de grote verschillen. Dat was een grote verrassing, waarvoor ik het team zeer dankbaar ben. Maar ook Renault moet ik danken, want een groot deel van ons succes is ook hun verdienste. Ze leveren enorm goed werk, en ik hoop dat we ook volgend jaar een even krachtige en betrouwbare motor zullen krijgen als deze.” verklaarde een dolgelukkige Vettel na de race.

De Duitser ging redelijk lang door op de zachte banden tijdens de eerste stint, en meent dat dit mogelijk was door het harde werk dat zijn team al het hele seizoen levert, om meer inzicht te krijgen in de banden.

“Ik weet niet waar het geheim ligt. Ik heb wel tractiecontrole, of dat werd een drie à viertal races geleden toch verteld. Deze banden zijn gewoon heel gevoelig en dus moeilijk om mee rond te rijden. Vrije baan voor je is een groot voordeel, maar blijkbaar zijn we de banden ook alsmaar beter gaan begrijpen naar het einde van het seizoen toe. Dat maakt ons in staat om misschien dat ietsje meer er uit te halen dan de anderen.” aldus Vettel.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België