logo
 

Sophia Floersch mag na horrorcrash terug racen

02 februari 2019 — Sophia Floersch is weer officieel goed bevonden om te racen na haar verschrikkelijke crash in Macau. Wat de toekomst zal brengen laat ze weten in een gesprek met het Duitse ‘Autobild.’

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sophia ߑ‘ (@sophiafloersch) op

De achttienjarige Floersch onderging vorige week een CT-scan en daaruit bleek dat ze weer voluit mag trainen en dat ze weer mag autorijden, ook met een raceauto. Ze zal normaal gesproken geen gevolgen ondervinden van de ingrepen die ze onderging na de crash.

“Er zit nu een deel van mijn heupbeen in mijn rug,” onthult Sophia. “Ik heb ook een titanium plaat en vijf schroeven in mijn rug maar dat zal geen invloed hebben, een geluk met een ongeluk.”

Bij de crash werd haar bolide over de vanghekken gelanceerd, recht in een stand voor fotografen. Het resultaat was dat Floersch haar zevende ruggenwervel brak maar ze laat zich niet uit het lood slaan en ze is vastberaden om op hetzelfde niveau terug te keren. Zelfs een halskraag hield haar niet tegen om te trainen.

“Ik ben altijd blijven verder trainen en ben bijna weer op mijn oude niveau. Alleen mijn nek heeft nog wat oefening nodig maar zo snel je spieren kwijt geraakt, zo snel bouw je ze ook weer op.”

Ze zal dit jaar weer aan de start staan van het Europese kampioenschap Formule 3, dat voortaan door het leven zal gaan als Formula European Masters. De bolides in deze nieuwe reeks zullen ongeveer 250 pk sterk zijn en rijden in het voorprogramma van de DTM.

“Deze klasse is logisch voor mij,” aldus Floersch. “Ik kan er meer rijden (dan in de krachtigere internationale F3 die de GP3 vervangt in het voorprogramma van de F1) en ik ken de auto’s en de meeste circuits.”

Normaal gesproken zal ze ook bij haar team van vorig jaar blijven, het Nederlandse Team Van Amersfoort.

“Toen ik vorig jaar bij hen begon was ik 1,2 seconden trager dan de snelsten en tegen het einde van het seizoen hadden we dat teruggebracht naar 0,2 seconde. Dat is het soort progressie dat ik wil blijven maken.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België