logo
 

Spa-Francorchamps bekijkt uitbreiding capaciteit voor GP van België

30 augustus 2017 — Het circuit van Spa-Francorchamps zou aan het bekijken zijn hoe het haar capaciteit voor de GP van België kan uitbreiden.


Tijdens het raceweekend van de GP van België werd het circuit van Spa-Francorchamps overspoeld door F1-fans, waarvan het grootste deel ongetwijfeld Nederlanders waren om Max verstappen aan te moedigen.

Al de tribunes waren uitverkocht en wie een plaatsje zocht op populaire plaatsen zoals de Busstop-chicane of de Kemmel Straight moest er bijzonder vroeg bij zijn om een goede plaats te hebben. Wie aan de late kant was stond vaak op de zoveelste rij, waardoor het zicht uiteraard ook niet ideaal was.

Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is, dat beseft men ook bij het circuit van Spa-Francorchamps en organisator Spa Grand Prix. Volgens ‘Auto Motor und Sport’ zou racepromotor Andre Maes samen met FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting een rondje over het circuit van Spa-Francorchamps afgelegd hebben om te bekijken waar er mogelijkheden zijn om de capaciteit van het circuit uit te breiden.

Dat daar nood aan is werd tijdens het raceweekend reeds duidelijk. Verspreid over de drie dagen verwelkomde het circuit van Spa-Francorchamps 265 000 fans, een nieuw record.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van België

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië