logo
 

Spa-Francorchamps: “Men wil ‘Eau Rouge’ van ons stelen”

21 oktober 2014 — Het circuit van Spa-Francorchamps is een opmerkelijk protest gestart tegen het gebruik van de naam 'Eau Rouge' door Nissan.

image
Nissan is via haar merknaam Infiniti sponsor van het Red Bull F1 team. Bij Nissan willen ze het nieuwe Infiniti Q50-model graag de naam ‘Eau Rouge’ meegeven, als ode aan de wereldberoemde bocht.

Bij Spa-Francorchamps zijn ze daar echter niet blij mee, zo liet Pierre-Alain Thibaut, de directeur van het circuit, weten tegenover Bloomberg. Nissan wil ‘Eau Rouge’ immers ook als merknaam laten registreren, en dat stuit uiteraard het circuit van Spa-Francorchamps tegen de borst.

“Het is net alsof ze het merk ‘Eau Rouge’ van ons willen stelen,” zei Thibaut tegen Bloomberg.

Opmerkelijk genoeg verscheen reeds vlak voor de GP van België een video waarin onder andere Sebastian Vettel met een Infiniti Q50 Eau Rouge over het circuit van Spa-Francorchamps reed (VIDEO: Sebastian Vettel geeft rijles op Spa-Francorchamps). Toen was reeds duidelijk dat Nissan de naam Eau Rouge wou gebruiken voor haar nieuwe wagen.

Sebastian Vettel geeft in de aanloop naar de GP van de Verenigde Staten, de volgende race op de F1-kalender, een demo met een Infiniti Q50 Eau Rouge.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van België

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië