Spaanse GP’s zouden afwisselend op de kalender kunnen staan

16 januari 2012 — Spanje heeft al enkele jaren twee GP's op de kalender staan. Eentje in Barcelona, de GP van Spanje, en eentje in Valencia, de GP van Europa. Daar zou in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen want de kans bestaat dat de twee afwisselend op de kalender zouden plaatsnemen.

image

De dreiging om slechts één GP per jaar in Spanje te organiseren, komt niet zoals in andere gevallen van de nieuwe circuits die een plaats opeisen op de kalender, maar van de financiële crisis. Spanje heeft onlangs nog zware besparingsmaatregelen moeten doorvoeren. Beide organisatoren hebben al toegegeven dat ze elk groot evenement zullen moeten gaan evalueren om te zien of het leefbaar is ze te kunnen organiseren.

Ecclestone zou op de hoogte zijn van de mogelijke oplossing die nu door de Barcelona is voorgesteld: “Waar over gepraat wordt, is dat Barcelona graag zou afwisselen met Valencia. Misschien is dat een goede oplossing. Misschien is dat de weg die we moeten inslaan.”, zegt Ecclestone zelf.

Al in het begin van deze maand had Valencia een hint laten vallen dat dit een oplossing zou kunnen zijn, ook al omdat een volledige opzegging van het contract, waarschijnlijk te duur zou zijn: “Met contracten die getekend zijn, kunnen we niet voorzichtig genoeg zijn”, zegt Jose Ciscar, de vice-president van Spanje, “De boete zou ons meer kunnen kosten dan het organiseren van de GP. We moeten een evenwichtige oplossing zoeken.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België