Spanje wordt een test om het geluid te verbeteren

05 mei 2014 — In Spanje zullen enkele systemen getest worden die er voor zouden moeten zorgen dat het geluid van de motoren versterkt wordt.

image

Er kwam bakken kritiek op het geluid van de nieuwe V6 1.6 motoren vanuit alle hoeken. Fans, racepromotoren, Ecclestone en sommige piloten zeiden allen dat het geluid op niets trok en dat er dringend werk gemaakt moest worden van een oplossing.

Die zit er nu blijkbaar aan te komen want in een bijeenkomst na de GP van China met teams en motorenfabrikanten, heeft de FIA beslist om iets aan het geluid te doen. De FIA heeft aan de motorenfabrikanten Mercedes, Ferrari en Renault opdracht gegeven om hiervoor het nodige te doen.

Volgens Mercedes supremo Toto Wolff, situeert het gros van de ideeën zich voornamelijk rond de uitlaat, maar een overeenkomst over wat nu exact het systeem zal worden, is er nog niet. De bedoeling is om in Spanje het nodige testwerk te doen en tegen de GP van Canada hiermee klaar te zijn.

“We hebben wat discussies gehad over wat een mogelijke oplossing zou kunnen zijn. Wij hebben hier bij Mercedes ook onze eigen benadering. Een rist van complexere ideeën en een daarvan is een uitlaat die helemaal opengaat zoals bij een megafoon.” zegt Wolff. “Ik weet niet of het dat is wat we moeten doen in de F1 maar desalniettemin komen we met onze eigen benadering. We zullen in Barcelona testen en zien of ze het gewenste effect hebben.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België