Spanning in Bahrein neemt toe: “drie dagen van woede”

16 april 2012 — De situatie in Bahrein mag volgens de FIA dan wel veilig genoeg zijn om de GP van Bahrein te laten doorgaan: de spanning in het land loopt ondertussen echter verder op.

Bernie Ecclestone verklaarde dit weekend dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de F1-race in Bahrein zal doorgaan. Ecclestone had dit weekend zelfs nog een vergadering met verantwoordelijken van de diverse teams waarop ondermeer de situatie in Bahrein werd besproken.

Na weken van onzekerheid kwam de FIA vorige week met het verlossende bericht dat de GP van Bahrein zoals gepland zal doorgaan. De situatie in het land wordt veilig genoeg geacht om de organisatie van een evenement zoals een F1-race te laten doorgaan. Maar toch verschijnen er enkele wolken aan de hemel ...

Een boycot door de rijders of teams kan de race nog verhinderen, maar daar ziet het niet meteen naar uit. Ook problemen met de verzekeringsmaatschappijen of een negatief reisadvies kunnen nog stokken in de wielen steken. Toch zijn er ook bedrijven die het oordeel van de FIA naast zich neerleggen.

Het Duitse Sky, Finse MTV3 en Japanse Fuji TV hebben immers besloten om uit veiligheidsoverwegingen geen personeel naar Bahrein te laten afreizen. Volgens diverse mediaberichten zouden er hevige protesten uitgebroken zijn in Bahrein toen de beslissing van de FIA werd bekendgemaakt.

In de hoofdstad Manama zou er met afbeeldingen gemaakt in grafiti een oproep gedaan worden om de Formule 1 te boycotten. Ook zou er ondermeer een vlag die Bernie Ecclestone moest symboliseren in brand gestoken zijn. Die laatste was in China trouwens gefrustreerd door de vele vragen die hij van journalisten kreeg over Bahrein. Dat was ook te merken aan zijn antwoorden.

“Welke protesten? Niemand is neergeschoten. Waarover hebben jullie het eigenlijk? In Bahrein is het rustig en vredig,” zou Ecclestone tegenover een reporter van AFP verklaard hebben.

Wij zijn alvast benieuwd hoe men in Bahrein zal reageren op deze uitspraken ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België