logo
 

“Spec C van Renault-motor 0,3 sec sneller in Monza”

30 augustus 2018 — De nieuwe C-specificatie van de Renault-motor zou op het circuit een snelheidswinst van zo'n 0,3 seconde per ronde opleveren. Daar tegenover staat echter wel een risico wat betreft de betrouwbaarheid.

Een bericht gedeeld door Renault Sport Formula One Team (@renaultsportf1) op

“De C-spec is een evolutie van de huidige B-specificatie van de motor,” aldus Remi Taffin, hoofd van de motorafdeling bij Renault. “De nieuwe specificatie is aanzienlijk krachtiger.”

“Daar tegenover staat echter dat deze specificatie mogelijk niet zo betrouwbaar is als de huidige generatie van de motor, daarom ook dat ieder team zijn eigen keuze maakt.”

De nieuwe C-specificatie van de Renault-motor kan op Monza voor een serieus snelheidsverschil zorgen, al blijft de betrouwbaarheid dus een mogelijk probleem.

“Afhankelijk van de brandstof die gebruikt wordt is de winst tijdens de kwalificatie op Monza zo’n 0,3 seconde, wat een serieuze stap vooruit is.”

Red Bull-piloot Daniel Ricciardo zal in Monza met de nieuwe C-spec van de Renault-motor rijden. Het wordt tijdens de oefensessies op vrijdag dan ook vooral uitkijken naar het verschil tussen de Australiër en teamgenoot Max Verstappen. Afhankelijk van de resultaten overweegt Red Bull om eventueel Verstappen ook de nieuwe Renault-motor te geven.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België