Speculatie over Bruno Senna zijn toekomst

06 januari 2012 — De voorbije weken gonsde het in de Formule 1 van de geruchten over verschillende teams en rijders. Bruno Senna is er één van en de Braziliaan wenst ook te reageren op de geruchten die hem verbinden met Williams.

Tijdens de tweede helft van het seizoen 2011 reed Bruno Senna bij Lotus Renault GP als vervanger van Nick Heidfeld. Volgens de Braziliaan zelf is zijn toekomst in de Formule 1 nog compleet onzeker en dit ondanks de speculaties die hem aan een eventueel racezitje bij Williams verbinden.

“Ondanks de speculaties blijft mijn situatie dezelfde als voordien,” reageert Senna op zijn Facebook-pagina. “Ik ben nog steeds niet bevestigd bij een team en ik ben nog steeds in een strijd verwikkeld voor een plaats in de Formule 1. Laat ons blijven strijden!”

Bruno Senna houdt echter een andere troef achter de hand. Senna zou immers eventueel een functie van reserverijder of testrijder aanvaarden. (lees: Bruno Senna zou functie van derde rijder aanvaarden).

“Indien ik de functie van reserverijder zou aanvaarden dan moet het iets zijn zoals het dit jaar was voor de meeste rijders, dat betekent dus ook rijden op vrijdag,” zei Bruno Senna midden december tegenover Autosport. “Het zorgt ervoor dat je actief en nuttig bent voor het team. Het zou bij het juiste team moeten zijn, maar het is dus zeker en vast een mogelijkheid.”

Nog even wachten en waarschijnlijk weten we de komende dagen of weken meer over de allerlaatste F1-zitjes die ingevuld moeten worden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België