Speculaties over ‘flexibele vloer’ bij Ferrari swingen de pan uit

15 april 2017 — In China ontstonden er geruchten dat de wagen van Ferrari te flexibel was en die geruchten zijn meegereisd naar Bahrein, waar de speculaties en geruchten in alle hevigheid toenamen.


Volgens de geruchten zou de F1-bolide van Ferrari op de rechte stukken te flexibel zijn en zou onder meer de vloer van de SF70H te flexibel zijn en dus te fel doorbuigen op de rechte stukken. De speculaties zijn niet nieuw maar in Bahrein versnelde de geruchtenmolen.

Voormalig F1-piloot en RTL-commentator Christian Danner liet weten dat hij iets speciaal bij de Ferrari had opgemerkt.

“Indien ik een van de andere teams was dan zou ik het laten controleren,” zei hij tegenover de Duitse tv-zender ‘RTL’.

“Er zijn slow motion-beelden van Raikkonen waarbij tijdens het testen te zien is dat de vloer doorbuigt aan de zijkanten,” zei een ingenieur van een ander team die niet bij naam genoemd wenste te worden.

Er zijn echter ook anderen, waaronder Gunther Steiner van het Haas F1 team, die minder achterdochtig zijn en de geruchten en speculaties naar de prullenmand verwijzen.

““Het draait hem niet alleen omtrent de wagen of de motor, maar het is het totaalplaatje dat telt,” aldus Steiner. “Ferrari begon vorig jaar bijzonder vroeg met de ontwikkeling van haar wagen, vroeger dan Mercedes. Mattia Binotto is bovendien een zeer, zeer goed technisch manager, iemand die van bij het begin een goed en duidelijk plan voor ogen had.”

Volgens anderen is het dan weer veel eenvoudiger om de wagens dit seizoen in het juiste temperatuurvenster te krijgen. Net op zo’n momenten is Ferrari vaak een stuk beter ook dan wanneer dat met wagens veel moeilijker lukt.

Het mag echter duidelijk zijn, wanneer een team plots een stuk competitiever wordt dan wordt er met een vergrootglas richting dat team gekeken. Vervolgens kan het speculeren beginnen ...

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België