“Speculaties over terugval van Ferrari zijn belachelijk”

09 november 2019 — Al enige tijd gonst het van geruchten en speculaties over de Ferrari-motor. Volgens Marc Surer mogen we op basis van één race echter geen conclusies trekken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Vettel was tijdens de kwalificatie slechts een honderdste trager, anders had hij de pole veroverd,” aldus Surer volgens ‘Motorsport-total’. “Leclerc had een probleem met de motor en kon tijdens de derde oefensessie niet rijden. Hij reed met de oude motor en was er ook dicht bij. Het is dan ook belachelijk om te zeggen dat Ferrari haar motor moest terugschroeven.”

Ferrari haalde op de rechte stukken dan wel een lagere topsnelheid, ook daar is volgens Surer een verklaring voor.

“Ze waren nog steeds de snelste op de rechte stukken en ter hoogte van start-finish, wat nog steeds veel zegt over de manier waarop ze kunnen versnellen,” aldus Surer in zijn podcast.

Surer meent ook dat de verklaring van Ferrari dat ze topsnelheid opofferden voor meer snelheid in de bochten perfect mogelijk is.

“Ze hebben in sectoren met veel bochten besttijden laten noteren. Dat komt omdat ze waarschijnlijk met iets meer vleugel hebben gereden.”

“Wanneer ik op de achtervleugel een flap van ongeveer een centimeter zou bevestigen dan haalt de wagen zo’n drie à vijf km/u minder op het rechte stuk. Dat komt overeen met ongeveer 30 pk minder vermogen.”

Het mag duidelijk zijn, het speculeren over de minder goede prestatie van Ferrari gaat duchtig verder, al zullen vooral de resterende twee races meer duidelijkheid moeten bieden.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België