logo
 

“Spelen met een thermometer, dat is geen F1”

16 mei 2019 — Gene Haas van het gelijknamige F1-team vindt het enorm frustrerend dat het bandenmanagement, en in het bijzonder "het spelen met de thermometer", vandaag de dag in de Formule 1 zo enorm belangrijk is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Het Haas F1 team kwalificeerde zich dit seizoen al enkele keren goed maar zakte dan tijdens de races door het ijs, figuurlijk dan toch. Letterlijk had dat dan weer veel met temperatuur te maken want het Haas F1 team ondervindt dit seizoen erg veel moeilijkheden met haar banden en dan in het bijzonder het op de juiste temperatuur houden van de Pirelli-banden.

“Ik denk dat we dit seizoen geen goede start maakten,” aldus Gene Haas tegenover ‘Motorsport.com’. “We kwalificeerden ons goed, wat erop wijst dat we over één of twee ronden snel zijn. Vervolgens verliezen we echter temperatuur en wanneer je temperatuur verliest dan gaan de prestaties van de wagen achteruit.”

In Spanje, waar het een stuk warmer was, ondervond het Haas F1 team minder problemen.

“Tijdens de race was het warmer en we kenden dat probleem dan ook niet, maar zelfs Grosjean ondervond bij de herstart problemen omdat zijn banden iets kouder waren. Een paar ronden later beschikte hij opnieuw over de nodige snelheid. Het is erg belangrijk om de banden goed te houden.”

“Nu lijkt het alsof je geluk moet hebben om je banden in het juiste temperatuurvenster te krijgen en te houden. Het zou leuk zijn indien Pirelli ervoor zou zorgen dat alles niet zo gevoelig was. We spelen spelletjes met een thermometer, niet met racebolides,” besloot Haas.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Haas

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België