Sponsor Kubica wil uitleg van Williams over opzettelijke opgave in Rusland

03 oktober 2019 — PKN Orlen, een persoonlijk sponsor van Robert Kubica, wil uitleg van het Williams F1 team over de doelbewuste opgave van de Kubica tijdens de GP van Rusland.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROKiT Williams Racing (@williamsracing) op

Nadat teamgenoot George Russell tijdens de Russische GP crashte werd Robert Kubica een ronde later gevraagd om naar de pits te rijden en op te geven. Die opgave is bij sponsor PKN Orlen, duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten.

Williams liet na afloop van de race immers weten dat de opgave doelbewust was om onderdelen te sparen en omdat de renstal niet in de punten reed. PKN Orlen, dat op de achtervleugel van de Williams F1-bolide staat, heeft daardoor uiteraard ‘exposure’ mislopen.

Joanna Zakrzewska, de woordvoerster van PKN Orlen, liet via twitter weten dat ze inderdaad met Williams in gesprek zouden gaan over de redenen van de opgave.

“Met betrekking tot de opgave van Robert Kubica tijdens de GP van Rusland zondag hebben we officieel het ROKiT Williams Racing team om verduidelijking gevraagd,” aldus Zakrzewska.

“Op basis van hun antwoord zullen we ons eventueel genoodzaakt zien om, rekening houdende met ons contract, actie te ondernemen.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België