Sponsor van Bottas sluit overstap naar Ferrari niet uit

29 maart 2018 — Aarnio-Wihuri, eigenaar van het gelijknamige bedrijf Wihuri dat sponsor is van Valtteri Bottas, sluit een eventuele overstap naar concurrent Ferrari niet uit.

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas) op

Na een sterk eerste seizoen bij Mercedes zag de Fin Valtteri Bottas zijn contract bij het Mercedes F1 team met een jaar verlengd. Ook dit jaar vormt Bottas dus samen met Lewis Hamilton het rijdersduo bij Mercedes. Grote vraag is echter of dat ook in 2019 nog het geval zal zijn.

Aarnio-Wihuri, één van de rijkste mensen van Finland, vermoedt dat we Bottas ook volgend jaar nog voor Mercedes zullen zien racen, al sluit hij tegelijkertijd een overstap naar Ferrari niet uit. Daar zou Bottas eventueel zijn landgenoot Kimi Raikkonen kunnen opvolgen.

“Ik denk dat Valtteri waarschijnlijk bij Mercedes zal blijven, maar in de Formule 1 is alles mogelijk,” aldus Aarnio-Wihuri.

“Ik denk dat Raikkonen zijn tijd bijna gekomen is. Vorig jaar zagen we reeds dat hij minder consistent reed. Zijn interesse is waarschijnlijk aan het wegebben.”

In het verleden liet Ferrari reeds verstaan dat ze interesse in Bottas hadden.

“Een overstap van Valtteri naar Ferrari is nog steeds mogelijk. In afwachting daarvan droomt iedere rijder op een bepaald punt in zijn carrière van een racezitje bij Ferrari.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België