Startnummer 19 van Anthoine Hubert verdwijnt uit de Formule 2

09 januari 2020 — De Formule 2 heeft beslist om het startnummer 19 dat vorig jaar toebehoorde aan Anthoine Hubert definitief buiten gebruikt te stellen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Arden Motorsport (@ardenmotorsport) op

De Formule 2, en bij uitbreiding de volledige autosportwereld, werd vorig jaar opgeschrikt door de fatale crash die Anthoine Hubert op het circuit van Spa-Francorchamps maakte. De Fransman reed met het startnummer 19, een startnummer dat in de toekomst niet meer in de Formule 2 gebruikt zal worden.

Na de fatale crash van Hubert reed het BWT Arden team aanvankelijk met nog slechts één wagen maar vervanger Artem Markelov werkte vervolgens het seizoen af met startnummer 22.

Nu is dus echter beslist dat tijdens het nieuwe seizoen van de Formule 2 het startnummer 19 niet gebruikt zal worden. In tegenstelling tot in de Formule 1 hebben de rijders in de Formule 2 geen vrije keuze wat startnummers betreft.

Naast het intrekken van het startnummer 19 introduceerde de Formule 2 ook al een rookie-trofee als eerbetoon aan de overleden Anthoine Hubert. De 20-jarige Chinees Guanyu Zhou was daarvan vorig jaar de eerste winnaar.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België