logo
 

Stelt Max Verstappen zijn veto tegen Sainz als teamgenoot?

06 augustus 2018 — De overstap van Daniel Ricciardo van Red Bull naar Renault blijft voer voor speculatie. De Spaanse media berichten vooral dat Carlos Sainz naar McLaren zal trekken, dit omdat volgens ‘Marca’ Max Verstappen Sainz niet als teamgenoot wil bij Red Bull in 2019.

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Carlos Sainz ligt nog onder contract bij Red Bull maar de Oostenrijkse formatie zal niet doordrukken om de Spanjaard volgend jaar in de hoofdmacht van het team te laten rijden.

Volgens het Spaanse dagblad ‘Marca’ stelt Max Verstappen zijn veto tegen Sainz omdat hij de Spanjaard als een bedreiging beschouwd binnen zijn eigen team. Sainz en Verstappen waren al eens teamgenoten bij Toro Rosso, het kleinere zusterteam van Red Bull Racing.

Omwille van die reden lijkt het voor de hand te liggen dat Pierre Gasly in de tweede Red Bull zal racen in 2019.

Zoals eerder al vermeld zouden de onderhandelingen van Carlos Sainz en McLaren zich al in een vergevorderd stadium bevinden. In theorie zou Sainz Stoffel Vandoorne vervangen bij McLaren maar alles hangt af van de toekomstplannen van Fernando Alonso. Blijft de Spanjaard bij McLaren of trekt hij naar de Verenigde Staten om zijn geluk te beproeven in de IndyCar?

De relatie tussen McLaren en Renault zal alleen maar sterker worden nu dat Red Bull heeft bekendgemaakt dat het met Honda-motoren zal racen in 2019.

Esteban Ocon lijkt als grootste slachtoffer uit deze carrousel te komen. De jonge Fransman leek voorbestemd om volgend jaar voor Renault te racen maar niets blijkt minder waar. De optie van een extra jaar bij Force India is weer reëel ondanks de benarde situatie waar dat team zich op dit moment in bevindt en er zijn ook mogelijkheden bij Toro Rosso.

Daar komt ook nog bij dat Ocon als Mercedes-junior de hete adem van collega George Russel in de nek begint te voelen. De jonge Brit die momenteel leider is in het kampioenschap bij de Formule 2 aast ook nadrukkelijk op een plaatsje in de F1 volgend jaar. Kortom het belooft nog een interessant ‘silly season’ te worden. 

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België