logo
 

Stemming F1-reglement 2017 onverwacht uitgesteld

26 april 2016 — De stemming over het nieuwe F1-reglement dat vanaf het F1-seizoen 2017 zou gelden is geheel onverwacht niet kunnen doorgaan.


De F1 Strategy Group en F1 Commissie kwamen vandaag samen in Biggin Hill om het F1-reglement voor 2017 definitief vast te leggen. De tijd daarvoor begint immers te dringen, aangezien de teams zo langzaam met de voorbereidingen voor volgend jaar moeten beginnen.

Het nieuwe F1-reglement moet er onder andere voor zorgen dat de kosten voor de motoren naar omlaag gaan, de prestaties ervan dichter bij elkaar komen te liggen en de F1-bolides zo’n vijf seconden per ronde sneller worden.

De introductie van de nieuwe F1-bolides die iets groter en breder zijn, en gebruik maken van bredere banden, gaat definitief door. Over het beperken van de kosten voor de motoren, onder andere door het aantal motoren per seizoen te beperken tot drie, alsook het prestatieverschil tussen de verschillende motoren onderling uit te vlakken, is nog geen definitief akkoord bereikt.

Er waren in de F1 Commissie immers niet voldoende leden aanwezig om de reglementswijzigingen definitief goed te keuren. De F1 Commissie bestaat uit de FOM, de FIA, de teams, sponsors en promotoren. Onder de afwezigen naar verluidt heel wat promotoren, die niet konden afreizen naar de meeting.

In de loop van de komende dagen zal er waarschijnlijk over reglementswijzigingen, waaronder de motoren en het verhogen van het brandstofgebruik, een zogenaamde e-vote plaatsvinden. Pas dan zullen we het definitief F1-reglement voor 2017 kennen.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België