Sterke prestaties Toro Rosso verhogen kans op Red Bull-Honda in 2019

11 april 2018 — De sterke resultaten van Toro Rosso in Bahrein zorgen ervoor dat motorpartner Honda zich steeds nadrukkelijker in een positief daglicht zet bij Red Bull. Het doet de kansen stijgen dat Honda in 2019 motorleverancier wordt van Red Bull Racing.

Een bericht gedeeld door Honda Racing F1 (@hondaracingf1) op

“Dit zorgt ervoor dat Honda voor Red Bull attractiever wordt,” aldus Ricciardo. “Momenteel heeft het echter niets met mij te maken, en dat meen ik, want ik heb geen contract bij Red Bull voor volgend jaar.”

“Bij de gesprekken over de motoren zijn de rijders echter geen betrokken partij. Ik besef dat er voor volgend jaar enkele veranderingen kunnen zijn en het is cool voor Honda.”

“Ze hebben de voorbije jaren heel wat geïnvesteerd en dat werkte niet samen met McLaren. Het is echt tof dat ze het nu met Toro Rosso wel goed doen.”

Volgens Helmut Marko zorgen de sterke prestaties van Toro Rosso ervoor dat Red Bull eventueel ook de overstap naar motoren van Honda maakt.

“Voordat we besloten om samen te werken met Honda toonden ze ons wat hun plannen waren en we geloofden er in dat we een succesvol pakket konden hebben,” aldus de Red Bull-motorsportbaas tegenover ‘Motorsport.com’.

“We zullen op het gepaste moment een beslissing nemen. Er is een breder plaatje waarnaar we moeten kijken.”

“Het gaat de juiste richting uit en jullie als journalisten weten dat we moedige beslissingen durven nemen,” besloot Marko.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België