Stewards beslissen dat Nico Rosberg polepositie mag behouden

23 juli 2016 — De Duitser Nico Rosberg mag zijn polepositie voor de GP van Hongarije dan toch behouden, zo heeft de wedstrijdleiding laten weten.


De polepositie van Rosberg was ter discussie komen te staan omdat er tijdens het slot van de kwalificatie een gele vlag-situatie was ontstaan door een spin van Fernando Alonso. De Spanjaard stond gedurende enkele seconden met zijn McLaren stil en halverwege op de baan. Daardoor werd er beslist om met gele vlaggen te zwaaien, waardoor de rijders moeten vertragen op het gedeelte van het circuit waar er met geel wordt gezwaaid.

Terwijl de meeste rijders hun ultieme snelle ronde compleet afbraken vertraagde Rosberg enkel in de desbetreffende sector. Desondanks slaagde Rosberg er toch in om de allersnelste tijd te rijden en dus de polepositie te veroveren. De cruciale vraag was echter of Nico Rosberg voldoende vertraagde.

Dat lijkt volgens de stewards na een grondige analyse dus het geval te zijn. Het feit dat Nico Rosberg alsnog over een ganse ronde de absolute besttijd kon rijden valt grotendeels toe te schrijven aan het opdrogen en verbeteren van de baan. Aangezien de stewards besloten om Rosberg niet te bestraffen start de Duitser morgen tijdens de GP van Hongarije van op de polepositie met naast hem teamgenoot Lewis Hamilton.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België