“Stewards moeten hard optreden en bestraffen, ze zijn er voor de veiligheid”

02 april 2018 — Paddy Lowe, technisch directeur bij het Williams F1 team, is een voorstander van de straf die Daniel Ricciardo kreeg voor het te lang op het gas blijven nadat er tijdens de tweede oefensessie in Australië een rode vlag was.

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

Sommigen vonden de straf voor Ricciardo, zeker omdat het zijn thuisrace was en bovendien ook de eerste race van het nieuwe seizoen, bijzonder hard. Paddy Lowe is het daar echter niet mee eens. Hij vindt het jammer voor Ricciardo maar hij vindt tegelijkertijd dat de regels er zijn om gerespecteerd te worden, zeker op het vlak van veiligheid.

Ricciardo kreeg voor zijn ‘gevaarlijk rijgedrag’ drie plaatsen gridpenalty en twee strafpunten op zijn licentie.

“Ik vond het tijdens dat specifiek incident erg jammer voor Ricciardo,” geeft Lowe toe. “Het leek redelijk hard, zeker wanneer het je thuisrace is.”

“Maar wanneer het over veiligheid gaat, dan steun ik de stewards en vind ik dat ze redelijk hard moeten zijn met hun bestraffingen.”

Volgens Lowe zou het gevaarlijk geweest zijn om Daniel Ricciardo enkel te berispen en geen straf te geven.

“De stewards krijgen vaak kritiek omdat ze niet consistent zijn bij het uitdelen van bestraffingen. Je kan dan ook zo’n dingen niet tolereren. Het moment dat je zegt ‘Dit is de eerste race, het was een nieuwe regel, niemand was er klaar voor en we zullen het zo laten’, dan betekent het dat je ook de volgende rijder geen straf moet geven.”

“Je maakt een precedent en je kan er niet meer van afwijken. Uiteindelijk draait het om de veiligheid,” besluit Lowe.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België