logo
 

Stoffel Vandoorne: “Alonso als teamgenoot is een voordeel, geen nadeel”

06 september 2016 — Stoffel Vandoorne heeft volgend seizoen niemand minder dan Fernando Alonso als teamgenoot en dat beschouwt onze landgenoot eerder als een voordeel dan een nadeel.


De kogel is eindelijk door de kerk, sinds zaterdagmiddag weten we dat Stoffel Vandoorne voor het F1-seizoen 2017 over een racezitje in de Formule 1 beschikt. En dan nog wel bij McLaren-Honda, een prestigeteam uit de Formule 1 dat langzaam aan opnieuw aan het bouwen is aan de weg naar de top.

Na enkele moeilijke seizoen lijkt er dit seizoen eindelijk vooruitgang te worden geboekt. Meer zelfs, McLaren-Honda kan mogelijk zelfs één van de teams worden dat het meeste profiteert van de ingrijpende reglementswijzigingen die er in de Formule 1 zijn tijdens het seizoen 2017.

Daarnaast kan Vandoorne zijn eerste F1-seizoen afwerken in een team waar hij al heel wat mensen kent. En laat dat nu essentieel zijn, vertrouwd zijn met de medewerkers en de procedures binnen een F1-team.

“Ik zal veel meer meetings hebben met de ingenieurs, want volgend jaar zal er op technisch gebied veel veranderen in de Formule 1,” aldus Vandoorne tegenover ‘Sporza’. “Het contact met de ingenieurs zal vlot verlopen, want de meeste mensen ken ik al. Maar uiteindelijk zal je toch een persoonlijke band moeten opbouwen met hen, want ze zullen het hele jaar voor je werken.”

Zijn teamgenoot kent hij ook al: Fernando Alonso. De Spanjaard ontfermde zich al enigszins over Vandoorne toen die hem verving tijdens de GP van Bahrein. De Spanjaard gaf toen enkele tips maar zal Vandoorne vanaf volgend jaar als zijn eerste concurrent beschouwen. Inderdaad, in de Formule 1 is je teamgenoot immers de eerste en belangrijkste concurrent die je dient te verslaan.

Vandoorne zelf ligt er alvast niet wakker van. Volgens Vandoorne is het immers een voordeel dat hij zijn eerste volledige F1-seizoen naast Alonso kan afwerken.

“Ik zie het als een voordeel om naast hem te kunnen debuteren. Alonso is een dubbele wereldkampioen en wordt beschouwd als een van de beste rijders in de F1. Als ik kan bewijzen dat ik beter ben dan hem, is dat goed voor mijn carrière,” besluit Vandoorne.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoStoffel VandoorneMcLaren

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België