Stoffel Vandoorne als vervanger voor Lando Norris?

11 juli 2020 — Stoffel Vandoorne die Lando Norris vervangt tijdens de tweede race van het F1-seizoen? Het zou plots zomaar kunnen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Dat het F1-seizoen 2020 een vreemd seizoen is, dat is a veel langer duidelijk. Het coronavirus zorgt ervoor dat de races elkaar snel opvolgen en er mag letterlijk niets fout gaan, zowel bij de teams als de rijders.

Voor de F1-teams draait alles rond het vermijden dat teamleden of een rijder besmet geraakt met het coronavirus. Mocht dat het geval zijn dan is er reservepersoneel of een reserverijder voorzien.

We schreven al eerder dat niet alle teams eigen reserverijders hebben. Zo rekent niet alleen Mercedes op onze landgenoot Stoffel Vandoorne en Esteban Gutierrez als mogelijke reserverijder maar ook het McLaren F1 team.

En laat nu net bij McLaren Lando Norris gisteren ernstige fysieke klachten hebben. De jonge Brit kampt met pijn aan zijn ribben en liet gisteren zelfs verstaan “bang te zijn om te remmen” omdat hij dan een pijnscheut krijgt.

Pijnstillers en een bezoek aan een specialist moeten soelaas brengen. Norris zelf liet verstaan dat de nacht van vrijdag op zaterdag hopelijk enige verbetering brengt maar indien de klachten verergeren kan het plots voorvallen dat Stoffel Vandoorne in de McLaren MCL35 moet springen.

Inderdaad, net zoals Vandoorne ooit halsoverkop voor Fernando Alonso eens moest invallen. Er is echter één groot verschil: enkele jaren geleden was Vandoorne officieel test- en reserverijder voor McLaren en had hij enige ervaring in de McLaren-simulator.

Indien Vandoorne daadwerkelijk moet invallen voor Norris dan zal dat met nog minder voorbereiding zijn dan toen hij enkele jaren geleden Alonso moest vervangen. Feit is wel dat Vandoorne aanwezig is in Spielberg en perfect kan invallen.

Maar laat ons eerlijk zijn, de kans is klein maar niet geheel onbestaande dat Vandoorne plots terug aan een F1-race deelneemt. Het F1-seizoen 2020 is immers nog lang en er kan nog veel gebeuren ...

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België