Stoffel Vandoorne begint als vijfde aan eerste 24u van Le Mans, Toyota op pole

14 juni 2019 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal samen met zijn teamgenoten van op de vijfde plaats op de grid aan zijn eerste 24u van Le Mans beginnen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Lining up P5 tomorrow for the big race! Tricky qualifying with traffic and a small mistake on my end through the last chicane. The pace is there, time to focus on claiming the top spot ߏ† #24hLeMans #WEC

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Na zijn WEC-debuut tijdens zijn thuisrace in Spa zal Stoffel Vandoorne dit weekend zijn debuut tijdens de 24u van Le Mans maken. Samen met teamgenoten Mikhail Aleshin en Vitaly Petrov strandde hij op 1,168. seconde van de pole.

Die polepositie werd veroverd door de Toyota met het startnummer 7. Die wagen wordt bestuurd door José Maria Lopez, Mike Conway en Kamui Kobayashi. Met een tijd van 3:15.497 waren ze net iets sneller dan de tweede Toyota met startnummer 8 waarmee Fernando Alonso, Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima rijden.

Opvallend is echter vooral dat de concurrenten in Le Mans niet al te veel tijd moesten toegeven. Ook de teams SMP Racing en Rebellion Racing waren erg snel onderweg.

Het ziet er dan ook naar uit dat Toyota dit jaar harder zal moeten strijden indien ze de 24u van Le Mans willen winnen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België