Stoffel Vandoorne blij met podiumplaats bij WEC-debuut: “Bijna liep het nog mis”

05 mei 2019 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne slaagde er tijdens zijn allereerste WEC-race meteen in om op het podium te finishen. Voor Vandoorne was het uiteraard ook geweldig om voor zijn thuispubliek op het podium te kunnen staan.


Net als zijn allereerste F1-race, waarbij hij in 2016 met amper voorbereiding voor Fernando Alonso een race moest invallen, vond ook zijn WEC-debuut onder erg moeilijke omstandigheden plaats. De 6u van Spa kenmerkte zich immers door de erg moeilijke weersomstandigheden waarin er gereden diende te worden.

Vandoorne kreeg van SMP Racing de unieke kans om tijdens zijn eerste WEC-race de start mee te maken. Van op de vijfde plaats slaagde Vandoorne er samen met teamgenoten Mikhail Aleshin en Vitaly Petrov in om als derde op het podium te finishen.

“Het was mijn eerste race voor SMP racing en hij vond plaats onder zeer moeilijke weersomstandigheden, er was zelfs sneeuw. Ik ben dan ook zeer blij dat ik op het podium sta,” blikt Vandoorne terug op zijn WEC-debuut.

“Dit was een geweldige start voor mij bij het SMP Racing team en ik ben blij dat ik goede resultaten heb behaald. We hebben het uitstekend gedaan, zeker gezien de zeer moeilijke weersomstandigheden voor iedereen.”

De podiumplaats van Vandoorne, Petrov en Aleshin werd nog even bedreigd door een probleem met de versnellingsbak. Gelukkig voor Vandoorne en de Belgische fans finishte het trio toch op het podium.

“De start van de race was goed, Vitaly en Mikhail slaagden er vervolgens in om de wagen goed aan de finish te brengen, ook al verloren we de vijfde versnelling. Ik wil iedereen bedanken voor de enorme steun die we kregen, het was leuk om op het podium te finishen.”

Een mooi debuut in het WEC dus voor Vandoorne, die binnen enkele weken met SMP Racing ook zal deelnemen aan de legendarische 24u van Le Mans. De 6u van Spa en de moeilijke omstandigheden waren alvast een goede voorbereiding op Le Mans.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België