logo
 

Stoffel Vandoorne blikt tevreden terug op F1-test: “Alles is goed verlopen”

14 juli 2016 — Stoffel Vandoorne mocht gisteren tijdens de tweede F1-testdag op het circuit van Silverstone nog eens in actie komen met de F1-bolide van McLaren. Onze landgenoot blikt tevreden terug op die kans om bijkomende F1-ervaring op te doen.


“We kenden een redelijk succesvolle dag waarbij we tijdens de ochtend heel wat aërodynamische zaken getest hebben en nadien enkele goede runs deden,” zei Stoffel Vandoorne na zijn testdag in de McLaren MP4-31. “We hebben verschillende nieuwe systemen op de wagen uitgetest. Het was de laatste dag van de tweedaagse test en dan staat er altijd heel wat op het programma dat afgewerkt moet worden, niet enkele de aërodynamica en de afstelling van de wagen maar ook heel wat zaken voor de power unit.”

Het gevoel van Vandoorne zat meteen redelijk goed, ook al was het van de F1-test in mei gelden dat hij nog eens in de F1-bolide van McLaren had gezeten,

“De wagen voelde goed aan en ik kon meteen pushen, wat steeds een goed gevoel geeft wanneer je enkele maanden niet in de cockpit hebt gezeten. We hebben de nadruk gelegd op de ontwikkeling van de wagen om enkele problemen die we ervaarden tijdens de GP van groot-Brittannië op te lossen.”

“Gelukkig hadden we heel wat banden ter beschikking doordat het tijdens de eerste testdag veel regende. Ik heb dan ook geprobeerd om zo veel mogelijk ronden af te leggen. Ik ben tevreden met hoe de testdag is verlopen,” besluit Vandoorne.

Vandoorne hoopt voor volgend jaar een racezitje in de Formule 1 te bemachtigen, het liefst bij McLaren. De Britse renstal liet eerder reeds weten dat het in september meer duidelijkheid zal verschaffen over haar rijdersduo voor 2017.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Stoffel VandoorneMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België