logo
 

Stoffel Vandoorne breekt met management

14 juli 2015 — Stoffel Vandoorne, onze hoop op een Belgische Formule 1 rijder, heeft gebroken met zijn managementbureau. Het bureau wordt geleid door McLaren-Honda rijder Jenson Button.

image
The Sports Partnership, het managementbureau van Jenson Button, is niet langer de rechterhand van Stoffel Vandoorne. De West-Vlaming heeft ervoor gekozen te stoppen met de samenwerking, wat voor hem het beste lijkt. Stoffel Vandoorne is in een strijd met Jenson Button en Kevin Magnussen om volgend seizoen in de McLaren te rijden.

McLaren liet enkele tijd terug weten dat Button volgend seizoen gewoon verder blijft rijden voor het team. De Brit heeft immers nog een contract voor het volgende seizoen. Maar de Britse pers publiceerde aan de hand van bronnen binnen McLaren, dat de uitspraak van het team uit Woking allerminst de waarheid was. Ze beweren dat één van de beschermelingen van McLaren wel eens zou kunnen de plaats innemen van Button. Met Kevin Magnussen als testrijder en Stoffel Vandoorne heeft het team momenteel twee goede concurrenten voor de strijd om het zitje.

Stoffel Vandoorne liet via Formule 1 weten dat het een punt heeft gezet achter de samenwerking met het bureau van Button. “Ik voel me beter bij de huidige situatie”, zo zegt Vandoorne die daarbij meldt dat het zijn eigen beslissing was. “Verder heb ik er niet al te veel over te zeggen. Zo gaat dat nu eenmaal in de autosport. Het is vrij normaal dat rijders wisselen van management of gewoon geen meer hebben.” Vandoorne liet weten nog niet op zoek te zijn naar een ander bureau dat hem kan bijstaan.

Verder vindt Vandoorne het nog te vroeg om te praten over zijn kansen op een zitje in de Formule 1. Voorlopig blijft hij de focus houden op de GP2.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België