Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso krijgen gridpenalty voor GP van Azerbeidzjan

22 juni 2017 — Het raceweekend in Baku moet nog goed en wel beginnen maar onze landgenoot Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso hebben al een gridpenalty voor de GP van Azerbeidzjan gekregen.


Er worden voorafgaand aan het raceweekend in Baku verschillende nieuwe motoronderdelen ingebouwd in de wagens van Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso. Aangezien Vandoorne en Alonso reeds door hun maximaal aantal beschikbare motoronderdelen zitten resulteert dit in een gridpenalty.

Voorafgaand aan het raceweekend in Baku had motorpartner Honda laten verstaan dat er een weliswaar kleine motorupdate zou plaatsvinden in Baku. Het inbouwen van de nieuwe motoronderdelen is daar naar alle waarschijnlijkheid een gevolg van.

Vandoorne en Alonso krijgen door het inbouwen van de nieuwe motoronderdelen een gridpenalty van vijftien plaatsen voor de GP van Azerbeidzjan. Het ziet er dus naar uit dat McLaren tijdens de race de achterste startrij zal bezetten.

“Alonso en ik zullen waarschijnlijk achteraan de grid starten,” zei Vandoorne tijdens de persconferentie van de rijders in Baku.

McLaren-Honda ondervindt al heel het seizoen heel wat problemen. Tijdens de vorige race leek Fernando Alonso op weg naar het eerste wk-punt van het seizoen, tot hij met nog enkele ronden te gaan zijn McLaren aan de kant moest parkeren met opnieuw technische problemen. McLaren is dan ook het enige team dat dit seizoen nog geen enkel wk-punt kon scoren.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België