Stoffel Vandoorne en Sven Nys lanceren #JOINTHEPACT op circuit van Spa-Francorchamps

23 augustus 2018 — F1 McLaren Renault-coureur Stoffel Vandoorne en voormalig profrenner Sven Nys geven de aftrap van #JOINTHEPACT tegen alcohol in het verkeer


Vandaag gaf F1 McLaren Renault-coureur Stoffel Vandoorne voor de Benelux het startschot van de wereldwijde campagne #JOINTHEPACT van Johnnie Walker tegen alcohol in het verkeer. Hij werd bijgestaan door die andere nationale sportheld, Sven Nys.

Sinds 2008 engageert Johnnie Walker zich om een veilige omgeving te creëren voor iedereen die op een verantwoorde manier uitgaat en plezier maakt - en veilig thuis geraken hoort daarbij. #JOINTHEPACT vraagt consumenten om een pact te ondertekenen en zich te engageren om nooit onder invloed te rijden. #JOINTHEPACT loopt in meer dan 40 landen verspreid over vijf continenten. De campagne kan rekenen op de steun van talrijke media, overheden, stakeholders en consumenten. Ruim 13 miljoen mensen zetten al hun handtekening onder het pact.

Volgens de laatste verkeersveiligheidsbarometer van Vias lag het aantal verkeersslachtoffers dat het leven liet op de plaats van het ongeval in 2017 3% lager dan in 2016. De situatie verschilt van regio tot regio. In Vlaanderen daalde het aantal verkeersdoden aanzienlijk. Op landelijk niveau registreerden we in 2017 een laagterecord wat het aantal verkeersdoden betreft. In België speelt alcohol elk jaar een rol in meer dan 4000 letselongevallen, waarbij meer dan 1000 doden en zwaargewonden vallen en zo’n 6000 slachtoffers zich verwonden. Bij 50% van de dodelijke ongevallen is alcohol in het spel.

De campagne werd vandaag gelanceerd voor de Benelux op een persconferentie, in het bijzijn van Sven Nys, die het pact ook ondertekende en zei:

“Alleen door de handen in elkaar te slaan kunnen we het aantal verkeersdoden door alcoholmisbruik op nul brengen. Ik engageerde me voor #JOINTHEPACT om nooit onder invloed te rijden omdat ik geloof dat we echt een verschil kunnen maken door de hele problematiek onder de aandacht te brengen.”

Dit weekend zullen alle toeschouwers van de Formule 1 Johnnie Walker Grand Prix 2018 in Francorchamps de kans krijgen om zich achter het pact te scharen in de F1 Fan Zone, pal tegenover de Johnnie Walker-stand.

Op zondag zullen medewerkers van Responsible Young Drivers en het Fonds Emilie Leus (een fonds dat zich richt op preventie van rijden onder invloed, sensibilisering hieromtrent en het steunen van jonge verkeersslachtoffers met een verworven beperking) de grid bezoeken en het pact ondertekenen.

“Ik ben trots ambassadeur te zijn van deze campagne die een verantwoord drink- en rijgedrag stimuleert,” aldus onze landgenoot Stoffel Vandoorne. “Ik reken op een massale respons van iedereen in België en ik hoop dat duizenden mensen hun handtekening zullen zetten onder dit prachtige initiatief.”


Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België