Stoffel Vandoorne finisht als achtste in de punten: “Dit is een geweldig resultaat”

29 oktober 2018 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed een zeer sterke race in Mexico en dat zag hij beloond met een puntenfinish op de achtste plaats. Voor Vandoorne is het met nog twee races te gaan een erg mooie opsteker in de aanloop naar zijn overstap naar de Formula E.


“Ik ben zeer tevreden met het resultaat van vandaag,” aldus Vandoorne. “We hebben heel hard gewerkt aan de voorbereiding van dit raceweekend, zeker wat de strategische keuzes betreft. We wisten dat het mogelijk was om hier punten te halen.”

“Ik ben zeer blij om hier achtste te eindigen en nog wat punten te behalen. Het is ook belangrijk voor het constructeurskampioenschap en we kunnen nu genieten van de laatste races.”

Tijdens de races presteert McLaren meestal een stuk beter dan tijdens de oefensessies en de kwalificatie en dat was ook in Mexico opnieuw het geval.

“Ik ben blij dat dit opnieuw zo was. Het was een geweldige race. Na de eerste ronde reed ik laatste en hadden we heel wat werk te doen, ik reed dan ook een erg sterke inhaalrace. Ik deed enkele mooie inhaalmanoeuvres en die waren cruciaal om uiteindelijk de banden niet te sterk te laten slijten. Daardoor kon ik als achtste finishen en dat is voor mij persoonlijk een geweldig resultaat.”

Volgens Vandoorne was de strategie die McLaren tijdens de race hanteerde cruciaal voor de puntenfinish.

“Het cruciale punt tijdens de race was het moment waarop we moesten beslissen of we voor een eenstopper of tweestopper zouden gaan. De situatie met de banden zag er erg tricky uit maar we slaagden erin om ze goed te managen en dat was allesbepalend,” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België