Stoffel Vandoorne geeft Formule E-bolide van Mercedes baandebuut

03 april 2019 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft de nieuwe Mercedes Formule E-bolide zijn baandebuut gegeven.


Vandoorne is momenteel actief in de Formule E voor HWA Racelab, dat geruggesteund wordt door Mercedes. Daarnaast is Vandoorne ook simulatorrijder bij het Mercedes F1 team. Binnenkort wil Mercedes echter met haar eigen volwaardig Formule E-team deelnemen.

Onlangs toonde Mercedes ons al de eerste beelden van haar toekomstige Formule E-bolide. Nu heeft Mercedes een nieuwe stap gezet door de EQ Silver Arrow 01, de wagen waarmee het aan het zesde seizoen van het Formule E-kampioenschap wil deelnemen, een baandebuut te laten maken.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne en Edoardo Mortara stuurden de EQ Silver Arrow 01 in het Italiaanse Varano voor het eerst de baan op. Samen legden ze in totaal 527 kilometer af.

“Het is altijd een bijzonder moment wanneer een nieuwe racebolide voor het eerst tot leven komt en een eerste keer de baan op gaat, dat is altijd zeer speciaal,” aldus Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes.

“We hebben niet alleen een nieuwe mijlpaal bereikt voor ons jong en nieuw team maar we hebben ook een solide basis gelegd voor onze verdere ontwikkeling.”

“Er rest ons echter nog enorm veel werk alvorens we ons racedebuut volgend seizoen zullen maken, een seizoen dat eind dit jaar begint,” besloot Toto Wolff.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België