Stoffel Vandoorne: “Geen idee waar ik op de startgrid sta”

29 september 2018 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed tijdens de kwalificatie voor de GP van Rusland de voorlaatste tijd. Vandoorne zal door enkele gridpenalty's voor andere rijders echter enkele plaatsen winnen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Dat de McLaren MCL33 niet echt competitief is op een circuit zoals dat van Sochi werd deze ochtend tijdens de laatste oefensessie al pijnlijk duidelijk. Tijdens de kwalificatie werd het gebrek aan performance alleen maar bevestigd.

Alonso en Vandoorne reden de achttiende en negentiende tijd, ver verwijderd van een mogelijk plaatsje in Q2.

“Het ging voor ons hier sowieso een moeilijk weekend worden,” begint Vandoorne zijn terugblik. “Tijdens de derde oefensessie deze ochtend zagen we dat onze wagen hier niet echt sterk presteert.”

“We gingen richting de kwalificatie met als doel om voor de Williams-rijders te eindigen. We slaagden erin om vandaag één van beide te verslaan. Ik weet niet echt waar we na al de gridpenalty’s voor andere rijders terechtkomen op de grid.”

Na een moeilijke kwalificatie zal ook ongetwijfeld een moeilijke race volgen. Niet ideaal dus, al valt er volgens Vandoorne weinig aan te doen.

“Het ontbreekt onze wagen op verschillende vlakken aan performance. De balans van de wagen is niet altijd goed maar het voelt redelijk aan. We hebben over het algemeen een gebrek aan performance.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België