“Stoffel Vandoorne heeft geen zwakke plekken”

16 oktober 2015 — Volgens Sébastien Philippe, de manager van ART Grand Prix waarbij Soffel Vandoorne in de GP2 rijdt, heeft onze landgenoot amper zwakke plekken.


Stoffel Vandoorne wordt op handen gedragen, niet alleen door zijn GP2-team maar ook door McLaren, dat hem de nodige steun geeft en meermaals tijdens zijn GP2-seizoen liet blijken onder de indruk te zijn van zijn prestaties.

Toch is het op uitermate dominante wijze veroveren van de GP2-titel geen garantie voor een racezitje in de Formule 1. Aan de kwaliteiten van Vandoorne zal het nochtans ook niet liggen.

“De resultaten spreken voor zich. Je kan alleen maar bewondering hebben voor wat hij dit jaar heeft laten zien. Hij is in alle wedstrijden aan de finish gekomen, kwalificeert zich steeds naar de pole-position of tweede startplek en scoort aan de lopende band podiumplaatsen. Daar kun je alleen maar ontzag voor hebben,” aldus Sébastien Philippe tijdens een interview met GPUpdate.

Wanneer de ART Grand Prix-manager gevraagd wordt wat Vandoorne zo uniek maakt antwoordt hij als volgt:

“Het voornaamste is dat Stoffel sterk is op bijna elk vlak waarop je als coureur goed moet zijn. Hij is snel, constant, intelligent, bestand tegen druk en goed in het geven van feedback. Zijn belangrijkste kwaliteit is dus eigenlijk dat hij maar weinig zwakke plekken heeft!” Niet dat Vandoorne zich als coureur niet verder kan ontwikkelen. “Je kunt je als coureur altijd verder verbeteren. Het kan altijd sneller. Maar zoals ik al zei, Stoffel is allround gewoon heel sterk. Er zijn misschien wel een paar rijders die net zo snel zijn als hij, maar die zijn misschien tactisch minder of geven minder goede feedback. Maar iedereen heeft dit jaar kunnen zien hoe goed Stoffel is. Hij heeft het kampioenschap gedomineerd en bijna geen fouten gemaakt.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België