Stoffel Vandoorne: “Helaas ken ik Marc Coucke niet persoonlijk”

15 oktober 2015 — Stoffel Vandoorne wil een racezitje in de Formule 1 verkrijgen, al speelt daarbij niet alleen talent maar ook geld een cruciale rol.


Het zijn belangrijke weken voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Die hoopt namelijk een racezitje in de Formule 1 te kunnen bemachtigen. De plaatsen in de Formule 1 zijn echter schaars.

“Jammer genoeg is nog niets beslist, maar door mijn vroege titel zit ik wel een beetje in een luxepositie. Ik heb nu wat meer tijd om aan mijn toekomst te werken. Het worden drukke weken en ik ben ook nog reserverijder op sommige GP’s,” zegt Vandoorne tijdens een interview met Sporza.

“Het is dus een cruciale periode voor mijn carrière. Ik ben nog altijd mijn eigen manager. De F1-wereld is moeilijk en competitief, en er komt veel politiek aan te pas, maar ik weet hoe de wereld in elkaar zit. Ik heb veel gesprekken met de teambaas en teammanager van McLaren. Zij houden me op de hoogte van de opties voor volgend jaar.”

Stoffel Vandoorne mag dan wel reeds bewezen hebben over enorm veel talent te beschikken, in de Formule 1 blijft echter ook geld een belangrijke rol te spelen. En dan ben je als Belgische racepiloot natuurlijk serieus benadeeld.

Zelf een sponsor meebrengen naar de Formule 1 opent vaak heel wat deuren maar ligt moeilijk in België.

“Het kan nooit kwaad, maar het is ook niet gezegd dat ik dan zeker ben van een plaatsje”, zegt Stoffel Vandoorne. “Of ik niet kan aankloppen bij Marc Coucke? Die ken ik persoonlijk jammer genoeg niet. Hij investeert veel in talent. Het is leuk te zien dat er iemand is die jonge talenten wil ondersteunen om hen een toekomst te geven. Maar voorlopig is dat absoluut niet aan de orde.”

Stoffel Vandoorne kroonde zich als eerste Belg in de geschiedenis tot GP2-kampioen, al is het maar de vraag wat zoiets betekent in de Belgische sportwereld. Dat zullen we misschien zien tijdens de verkiezing van ‘Sportman van het jaar’.

“Het zou een eer zijn, maar autosport staat in vergelijking met andere sporten niet altijd even veel in de belangstelling in België. Moest ik genomineerd worden, zou dat dus een leuke verrassing zijn voor de autosport in België.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België