Stoffel Vandoorne: “Het begint lastig te worden voor Max Verstappen”

23 augustus 2020 — Volgens onze landgenoot Stoffel Vandoorne begint Max Verstappen het steeds lastiger te krijgen bij Red Bull Racing.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

In 2015 debuteerde Max Verstappen in de Formule 1, het jaar nadien volgde al verrassend snel de eerste overwinning voor Max Verstappen en sindsdien volgden nog veel andere overwinningen. Maar het ultieme doel, wereldkampioen worden, daar is Verstappen nog geen enkele keer van in de buurt gekomen.

Jaar na jaar is er aan het begin van het seizoen het geloof dat het deze keer gaat gebeuren, dat er eindelijk voor de wereldtitel zal gestreden worden omdat Red Bull een competitieve F1-bolide zou gebouwd hebben die Verstappen daartoe in staat moet stellen.

Maar jaar na jaar wordt Verstappen teleurgesteld, ook nu lijkt zijn Red Bull F1-bolide niet competitief genoeg te zijn om voor de wereldtitel te kunnen strijden. Dat begint Verstappen naar verluidt steeds meer te frustreren. Ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne merkt dat Verstappen het steeds moeilijker krijgt bij Red Bull.

“Ik kan natuurlijk niet kijken hoe het er bij Red Bull voor staat, maar ik kan me voorstellen dat het voor Max lastig begint te worden”, aldus Vandoorne tegenover het ‘Formule 1 Magazine’, die van mening is dat het zeker en vast niet aan de kwaliteiten van Verstappen ligt.

“Hij heeft het talent om voor de wereldtitel te strijden, maar Mercedes doet het gewoon beter.”

En hoe het eraan toe gaat bij Mercedes weet Vandoorne natuurlijk als geen ander. Zelf is Vandoorne immers actief voor het Formule E-team van Mercedes, terwijl hij ook reserverijder is bij het F1-team.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België