Stoffel Vandoorne: “Ik blijf geloven in een racezitje bij McLaren-Honda”

17 september 2015 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne hoopt om voor volgend jaar eindelijk een racezitje in de Formule 1 te bemachtigen, iets waar hij sterk in blijft geloven.


Vandoorne domineert momenteel de GP2, waar hij ruim aan de leiding staat met een voorsprong van 108 punten op Alexander Rossi. Inderdaad Rossi, de Amerikaan die gisteren bij het Manor F1 team bevestigd werd voor vijf van de resterende zeven races op de huidige F1-kalender.

Een beetje pijnlijk misschien, dat de tweede uit het GP2-kampioenschap wel in de F1 kan uitkomen, terwijl Vandoorne de GP2 momenteel domineert en zelfs de steun van McLaren geniet. De ambities van Vandoorne liggen echter hoger dan een eventueel racezitje bij Manor.

Vandoorne blijft dan ook geloven in een F1-racezitje voor volgend jaar. Meer zelfs, ondanks de geruchten dat McLaren-Honda ook volgend seizoen eventueel voor Button zou kiezen, blijft Vandoorne sterk geloven in zijn kansen op een racezitje bij McLaren-Honda in 2016.

“Zolang er een kans is, is er een kans. McLaren heeft nog geen beslissing genomen over de line-up, dus ik moet erin blijven geloven,” aldus Vandoorne tegenover GPUpdate. “Ik moet blijven tonen dat ik een goede job kan doen in de auto en blijven doen wat ik kan om het team ervan te overtuigen dat ik de beste keus ben voor volgend jaar.”

De vraag is echter of Vandoorne eventueel ook in gesprek is met andere teams, maar daar lost Vandoorne weinig over.

“Moeilijk te zeggen. Het meeste loopt via McLaren, aangezien ik bij hen onder contract sta.”

De focus van Vandoorne richt zich volledig op de Formule 1, aan een andere raceklasse voor 2016 wordt momenteel niet gedacht.

“Ik concentreer me volledig op de Formule 1. Zolang er mogelijkheden zijn, moet je er honderd procent voor blijven gaan. Dat doe ik voorlopig dan ook.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België