Stoffel Vandoorne: “Ik mis de Formule 1 niet”

05 september 2019 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne was tijdens het raceweekend in België nog eens in de F1-paddock. Te gast, want in de Formule 1 zullen we Vandoorne naar eigen zeggen niet snel zien terugkeren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Stoffel Vandoorne was een rijzende ster, won enkele jaren geleden met veel overmacht het GP2-kampioenschap, de voorloper van de huidige Formule 2. Veel insiders voorspelden hem een grootse toekomst, Vandoorne was volgens sommigen zelfs een toekomstig F1-kampioen.

De realiteit vandaag is dat Stoffel Vandoorne na twee teleurstellende F1-seizoenen bij McLaren aan de kant werd geschoven voor de jonge Brit Lando Norris. Akkoord, een groot deel van die teleurstellende resultaten viel toe te schrijven aan het feit dat het McLaren F1-team de voorbije jaren helemaal niet competitief was.

Vandoorne zocht zijn heil in de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1, een raceklasse waarin hij volgend jaar meer dan waarschijnlijk voor Mercedes zal uitkomen dat dan zijn debuut in de raceklasse zal maken.

Voor Vandoorne was het leuk om in Spa-Francorchamps terug in de F1-paddock te lopen, al zal hij er niet snel als F1-piloot naar terugkeren.

“Het is leuk om oude bekenden terug te zien,” aldus Vandoorne tegenover ‘Sporza’. “Maar missen doe ik het niet echt. Ik amuseer me goed in de Formule E.”

Stoffel Vandoorne focust zich momenteel dan ook volledig op de Formule E. In de elektrische tegenhanger van de Formule 1 wil hij zijn reputatie terug opkrikken en revanche nemen. Vandoorne wil zo de mindere periode bij McLaren doen vergeten.

“Bitter ben ik niet. Ik rijd nu een mooi programma in de Formule E. Er ligt een mooie toekomst voor me, binnenkort zal ik er voor overwinningen en voor kampioenschappen kunnen vechten.”

Voorlopig is het nog wachten op officieel nieuws maar we mogen bijna zeker stellen dat Vandoorne volgend jaar voor het Mercedes Formule E-team zal rijden.

“Officieel nieuws kan ik nu nog niet brengen, maar alles komt in orde,” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België